If men define situations as real, they are real in their consequences. – Thomas theorem

Августовско аудио

Posted in Today by bendyourcircuit on 17/08/2011

Изборажението няма нищо общо с темата на поста, но кадърът е от един доста забавен (игрален) филм за домина с почти еднометрови червени коси и рисковете на професията

Siouxsie and the Banshees

Отдавна не ги бях слушала, но и нямам ясен спомен откъде изскочиха след личната ми многогодишна забрава, в която бяха изпаднали. Възможно е да са били из сетовете, които ми образуват фонов шум последно време – да се разбира, че голяма част от тях слушам без да ги чувам. Последното не е комплимент, но това е положението – така по-лесно гоня срокове и отмятам задачи, които наскоро започнаха да се увеличават в геометрична прогресия.

Handsome Furs – Face Control; Sound Kapital

Не припадам от възторг по тях, но са ми интересни – дори не влизат в категорията gewöhnungsbedürftig, което, поне на първо време, си е чиста проба комплимент. На моменти ми идват малко еднообразни, но пък искам да ги чуя на живо – току виж са ме изненадали с нещо. Все още нямам твърдо мнение за тях – макар че и това е условно, защото като нищо може да ги преоткрия след някоя друга година и нещата да се завъртят на 180 градуса.

Einstürzende Neubauten (цялата дискография)

Мрачна, мрачна музика – идеална за среднощно четене на коефициенти и други статистически данни. Вече неизбежно свързвам cluster analysis с Feurio! и няколко други силно ритмични, (пост или пред) апокалиптични изпълнения на господата от Берлин – последното който както го вижда.

Death in Vegas

Същите влизат заедно със Siouxsie and the Banshees в графата „Да открием колелото с подкрепата на…“, което в никакъв случай не ги прави досадни или скучни. Някъде по трасето имаше плавен преход oт Aladdin’s Story (това трябва да е правилният линк; за съжаление, YouTube в Германия са някаква прокоба заради нерешени спорове около авторските права) към Venus in Furs, но не можах да се задържа при Velvet Underground – сигурно защото преди ги слушах до откат и вече съм като кучето на Павлов, когато чуя за камшици, вериги и gag balls.

Един малко страничен въпрос. Какво, по дяволите, стана с джинсите, които, съдейки по гардероба на баща ми от студентските му години, са били адски популярни през 80-те? Сега едва ли не всичко живо носи дънки, а джинсите се оказват дефицитна стока.

Pariah – Orpheus & Detroit Falls EP; Safehouses EP

Safehouses не ме впечатли особено, но за сметка на това близо седмица буквално ставах и лягах с Оrpheus & Detroit Falls. Някъде по същата права преоткрих Phaeleh, който наскоро се появи с един сет, от който си набелязах едно-друго.

Между другото, носи се слух, че Tom Waits скоро ще излезе с нова музика – слух е преувеличено от моя страна, при положение че информацията е публикувана на официалната му страница. Така или иначе, след няколко дни ще стане ясно ще го бъде ли, няма ли да го бъде, а аз се надявам да дочакам светлата дата 23-ти август в добро физическо и психично здраве. Както се казва, дай боже всекиму.

Creep – Keep Watch Vol. 27

Последно – нещото, което се появява на трето или четвърто място в горепосочения сет. Shabazz Palaces ме порази със запомнящия се бийт и ми навява мисли едновременно за Hard Knock Lifе и първомайски масовки, основно заради повторяемостта на вокалите отзад.

Tagged with:

Един коментар

Subscribe to comments with RSS.

  1. Страхотен подбор на музика имаш за август.
    Ето и от мен нещо добро – http://www.youtube.com/watch?v=S0z1Mo7O6dE&ob=av3e
    Приятно слушане ;)


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: